onsdag 5. juni 2013

Brrr...


Den siste måneden og aller mest de tre-fire siste dagene har været snudd, det er blitt kaldt, og man er blitt minnet på igjen at Madagaskar ikke bare er sol og varme…

I hus uten innlagt varme og med kalde tykke murvegger må man derfor finne seg noen triks for å holde seg varm (i hvert fall jeg med så kalde bein…)!

Triks nr. 1: Sov med sokkene på, og stikk dem RETT ned i tøflene når du står opp
Triks nr. 2: Hvis du dusjer om morgenen, legg deg rett under dyna igjen etterpå, med sokkene tett inntil kroppen så de blir varme. Følg så triks 1.
Triks nr. 3: Bruk bomullssokker innerst, rett ned i ull- og/eller duntøflene. Ullsokker rett på føttene mine gjør dem bare svette og kalde. Bomullssokker + ullsokker + duntøfler er også et alternativ, men ikke bomullssokker + ullsokker + ulltøfler, for det blir for trangt, og dermed kaldt (dette har med utformingen av mine ulike typer tøfler å gjøre ).
Triks nr. 4: Hvis føttene først er blitt ordentlig kalde, nytter nesten ingenting annet enn å stikke dem ned i en balje med varmt, varmt vann. Ha sokkende inntil kroppen mens føttene blir varme, tørk GODT av føttene før du så tar på de nyoppvarmede sokkene, følg triks 3, og gjerne deretter triks 5:
Triks nr. 5: For å minimalisere sjansene for at føttene blir kalde i løpet av dagen mens de er i sine sokker og tøfler, kan det være lurt å legge et fleece-pledd på gulvet, sette føttene (med sokker og tøfler) oppå, og gjerne også pakke teppet godt rundt leggene.
Triks nr. 6: Silke er like varmt som ull! Silkeskjerf som pledd mens man sitter funker fett.
Triks nr. 7: Ikke glem å drikke noe varmt mens du sitter og jobber. Varm melk med honning, te, kaffe, varm saft, kakao etc.
Triks nr. 7: Hvis det plutselig skulle bli litt sol ute, kle på deg noe svart, gjerne ull, og legg deg i sola med én gang.
Triks nr. 8: Ikke finn på å reise tilbake til Norge… ;)

Til venstre: Da jeg våkna i dag klokka seks. Til høyre: Da jeg stod opp.                     

1 kommentar:

  1. Brrrrrrrrr! Gjenkjennelig. Men jeg har ikke på langt nær så kalde føtter som du og led ikke så mye.

    SvarSlett