torsdag 16. mai 2013

Brostein, kultursenter, vaktbu og den slags.

Nå har vi lagt ut så mange bilder at nå vil vi legge ut noen skrift-bilder! Hva skjer i livet vårt, bortsett fra å gå på fjelltur og kjøre fra Loharano til tunet? :)

Her på Lovasoa skjer det litt av hvert. Kultursenterbygget er ferdig, sjefen for kultursenteret er ansatt og skal snart begynne å lære norsk med meg (Sigrid), og Kristoffer jobber på kultursenterets bibliotek med blant annet registrering av bøker. Mye av grusveien på tunet er erstattet med brostein, og det er blitt veldig fint! Vaktene har fått ny vaktbod, snarere et lite vakthus, og er veldig fornøyde.

Marte og jeg er ferdig med begge franskeksamenene våre, og er letta og glade! Vi er veldig fornøyde med å ha studert litt ved siden av jobben, og satser også på at det da blir lettere å komme hjem igjen til fulltidsstudenttilværelsen. Og fransk er jo ikke dumt å kunne.

I barnehagen har de drevet og lært "17. mai er vi så gla' i", og i dag sa Norunn (5) at "vi må øve masse masse på den i dag så vi kan den kjempegodt til i morgen", for hun og Rebekka skal synge den sammen. Så da foreslo jeg at vi kunne synge den fem ganger i løpet av barnehagen, litt innimellom andre ting som vi skulle gjøre. Men Norunn syntes vi skulle synge den TI! ganger, så da sa jeg at det var en god idé, og tenkte at jaja, vi får se. Men så sang vi den tre ganger etter hverandre helt i begynnelsen av barnehagen mens vi tegna til på tavla, og så skulle vi ta resten av gangene utover i løpet av den kommende timen. Det glemte vi... Hvilket resulterte i at Marte, stakkar, som hadde førskole med Norunn etter barnehagen var ferdig, måtte synge den sju (!) ganger for at alt skulle bli riktig. Og de måtte jo for all del skrive et nytt tall for hver gang de hadde sunget den. Og skrive tallet dobbelt. Og fargelegge inni. Førskolen varte litt lenger i dag enn vanlig. Unnskyld, Marte :)

Madagasikaraen blomstrer over alt. Det er rundt ti grader ute om kveldene, nettene og morgene. Det er mørkt før klokka er seks. Det går an å tenne stearinlys inne om kvelden uten å smelte vekk. Det trengs faktisk nesten. Det er godt og varmt og skyfritt på dagene, bortsett fra et par dager denne uka, hvor det faktisk regnet! Det er lenge siden sist! Jeg (og resten av tunet) har (eller har hatt) influensa/forkjølelse i løpet av par siste ukene, mest sannsynlig som et resultat av veldig skiftende døgntemperatur.

I morgen er det 17. mai, og den 30. mai er det innvielse av kultursenteret! Stay tuned!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar