mandag 12. desember 2011

Lovasoa

Vi er stadig vekk på Antsirabe, blant annet mandag for to uker siden, og kan nå bekrefte: Lovasoa er i gang! Klikk på linken fra Misjonshøgskolen hvis du vil vite litt mer, og «lik» Lovasoa på Fjasebok for å få oppdateringer på små og store forandringer og ting som skjer, for her vil jeg bare oppsummere kort hva Lovasoa er.

Kø av diverse høye herrer og kvinner på vei inn til
åpningsmøtet på den andre nettverkskonferansen på Lovasoa.
Lovasoa Cross-Cultural Competence Center er et nyoppstartet prosjekt som FLM og NMS samarbeider om. Det som før var DNSM, Den norske skolen på Madagaskar, og hele tunet som før var den norske misjonsstasjonen på Antsirabe, er nå blitt gjort om til et kultur- og kompetansesenter som fasiliterer og legger til rette for samarbeid mellom norske og gassiske institusjoner og universiteter. De største forandringene utseendemessig i den forbindelse er at skolen er blitt gjort om til et konferansesenter med «grand salle», klasse-/grupperom, kafe, bibliotek/lesesal og et rom hvor vi (hovedsakelig Marte) faktisk har norsk skole (hurra!), og så er internatet (gamleinternatet for noen) blitt gjort om til et slags hotell eller gjestehus, med bad på hvert rom og en restaurant der hvor matsalen lå før.

Storskolen og mediateket er slått sammen til Grand Salle, og scenen er der den "pleier" å være. Her spiller og synger Mami Bastah, Koral NorMal Gospel, Anders på valiha og Kristoffer på piano på konserten mandag kveld.
Ja, det er litt trist med forandringene. Men kjære tid så trist om hele tunet skulle forfalt fordi ingen ville eller kunne eller måtte forandre på noe, bare for at oss misjonærbarn og andre kunne komme tilbake og mimre! Og slapp av, det er masse å mimre i enda J Kommer du ut på besøk, kan du bestille rom på hotellet, og sove på ditt eget, gamle rom og spise mat som Lala har laget, i matsalen. Det er mye som er som før, og jeg har tro på at forandringene er til det gode. Studerer du? Skriver du masteroppgave eller tar doktorgrad? Eller vil du bare på ferie? Kom kom! Om vi er heldige, blir det kanskje basseng på formingsplassen om noen år! Enga anie.

Og her er noen bilder av noen fine og litt vemodige forandringer.

Gangen i andre etasje. Heismanns skrikerunger! Eller hei små skrikerunger? Nå med tredører, tregolv og tretrapper.


Gangen i tredje etasje

Rommet innerst til høyre, overfor gamle tøyrommet
Hvis jeg ikke husker feil, er dette innerste stua nede
Påbygg! Restaurant, og veranda på taket.

3 kommentarer:

  1. så utrolig gøy å se! håper dere trives! ønsker dere en velsignet julehøytid. Klem Runa (leinebø)

    SvarSlett
  2. Takk, Runa! Vi trives veldig godt! Hils dine :)

    SvarSlett
  3. Flott blogg! Fikk linken via Anders... Mamy Bastah gitt, han er flink! Vi håper å komme innom Lovasoa på besøk i januar. Ser veldig fint ut! Antonie & Christian

    SvarSlett