onsdag 20. mars 2013

Kortreist


På mandag hadde vi middag med ingredienser stort sett fra kjøkkenhagen vår! Det var stas.
Dette er skikkelig luksus-laoka, og spises med ris.
Oppi her er det altså både anana (grønne blader), erter, gulrøtter, squash, og squashblader fra hagen vår. Nam nam!

Ellers kan vi rapportere om at vi hadde en stor erte- og tsaramasoinnhøsting (bønner) like før juleferien, og de er det fortsatt masse igjen av! I tillegg kommer det en ny høst av bønnene om et par måneder. 

Peanøttene er snart klare til å tas, og voanjobory-en (en slags jordnøtter, eller runde, brune bønner) likeså. Squashen og gulrøttene spiser vi av ofte, for der er det stadig nye å plukke. 

Salat har vi også fått litt av av og til, og persillen og mynten er det masse av hele tida. 

Nå er maisen akkurat spist opp, og voanantsindranaen (kinesisk kirsebær/pokpok/physalis) begynner å bli moden nå! 

Ikke sku hunden på hårene. Ei heller gulrota på det som vokser over bakken...
Vi har spist mye mais de siste månedene! Nå står maisplantene med fine høstfarger, klare til å skjæres vekk.

Disse kalles av og til for kinesisk kirsebær i Norge. De ser nesten ut som kinesiske lykter!


Det er høysesong for disse gule bærene nå; physalis, pokpok eller kinesisk kirsebær. Eller voanantsindrana, som vi så enkelt kaller dem her ute...


Lurer du på hvor du har sett dem, eller om du har smakt dem? De er ofte å finne på ostekaker. Da er "skallet" rundt dem blitt tørt, og de er ofte litt åpnet og legges som pynt oppå kaka.


I påvente av at våre egne skal bli mode, kjøper Faly dem på torget og sylter i store mengder. Det er utrolig, utrolig godt!



En liten salat som jobber med å bli større.

1 kommentar:

  1. Så flott! Gøy å spise egenprodusert mat! Nyt det! Hilsen Borghild i Arendal

    SvarSlett