mandag 5. september 2011

DNS-graving

Marte og jeg (Sigrid) har fått tidenes oppdrag. Tidenes største oppgave. Og tidenes gøyeste oppgave. For oss, i hvert fall J Vi skal kikke og rydde og sortere i alt, alt, ALT som finnes igjen av skoleting fra DNS! Alt! Kostymene fra kostymelageret, alt av skolebøker, spill, løko (gode minner!), hefter, skuespill, musikk- og sangbøker, videoer, cd-er, kassetter, bøker og blader som stod i mediateket og på lærerværelset, album, rot og skrot, og mye annet som vi ikke har oppdaget enda. Det er en kjempejobb, men vi føler oss beæret og er veldig glade for at ikke en eller annen hvemsomhelst uten noe forhold til skolen skulle gjort det. Alt fra skolen har blitt ryddet ut i hui og hast (for skolen bygges nå om til møterom o.l., se bildet) og stappa og stua inn på fire forskjellige plasser; for spesielt interesserte og kjente av tunet: under husmorleiligheten, i en av garasjene, på loftet over skolekjøkkenet (der hvor for eksempel scenen ligger) og i et rom bakenfor helsesøsters kontor.

Det er veldig koselig å finne igjen så mange ting som har så mange minner! Enda foreløpig har vi stort sett rydda i gamle skolebøker. Tenk at så mange følelser og minner kan dukke opp ved å se igjen Forsøk og fakta, Pluss, Reiser i tid og tro, New People, New Places, Språket ditt... Fint! Spesielt også å åpne boka og se hvem som har hatt den. Espen Larsen. Ane Cathrine Hegén. Lena Nordanger. Sigrid Ekenes! "Å, ja, jeg husker jeg likte å skrive navnet mitt med den pennen der! Haha, så rart jeg skreiv..." Minner! 

Dette kunne vært utrolig kjedelig for Kristoffer J Det kan det hende at det blir også, når vi leter igjennom mer spesielle ting som kostymer og Makiposter (skoleavisa), men foreløpig har han nok syntes det har vært (omtrent) like kjekt som oss. Delvis fordi han også har hatt noen av skolebøkene, men også fordi han er elsker fysisk sorteringsarbeid. Fint! Mens Marte og jeg virra rundt og flytta og kikka og mimra og fryda oss, stod Kristoffer og sorterte ut ett eksemplar av alle gamle skolebøker og la resten bort (så altså; hvis noen vil beholde sin gamle bok før den blir gitt bort som sambosy-innpakningspapir; kom og hent!). Fin-fin arbeidsfordeling. Er vi ikke heldige?


6 kommentarer:

  1. Forferdelig trist å se at skolen rives og bygges på igrunn... men det er vel nødvendig! :/
    Misunner dere masse som er der nede! Får sååå lyst å dra ned med en gang. SAVN! Hvis du finne det grimasbilde som hang på internatet så vil eg gjerna ha det;)
    KLem fra Maria Kristine

    SvarSlett
  2. dere er megaheldige!!! skulle GJERNE ha vært der og sortert... kos dere maks. Glad i dere!

    SvarSlett
  3. Koselig og moro å lese bloggen deres! :D

    Hilsen Heidi

    SvarSlett
  4. Ååå- husker da Møyfrid og Ruth-Anne vaska badesklie-linolium`en, og spilte musikk på skolens anlegg.... Der var det en sang om Arne- som var så slem, sunget av Torhild Sivertsen.... Hvis dere finner den.... så ta den med hjem!!!! Den finnes ikke på nettet, og jeg har lett over alt etter den..... :-)
    Er så glad for at det ble dere som fikk denne jobben- det hadde ALDRI blitt det samme med noen andre..... :-) Og- takk for flott blogg..!!! :-)
    Klem fra Solveig:-)

    SvarSlett
  5. De bøkene som vi lagde er ikke der er de? DE ville jeg hatt. Gøy å lese Sigrid!

    SvarSlett
  6. Hm... Hvis vi kommer over Arne-sangen eller grimasebildene, skal vi nok få ordna noe :) Grimasebildene er jeg ganske sikker på at er tatt vare på. Hvilke bøker tenkte du på, Ane?

    SvarSlett