mandag 31. oktober 2011

Livet på Madalief

Vi er hjemme igjen etter fem fantastiske MM-dager på vakre, vakre Madalief!






Morgenstemning med dugg i gresset

Marte, Kristoffer og jeg hadde barneopplegget (som var på torsdag og fredag), og som drevne "brukere" av MM-barneopplegg hadde Marte og jeg en hel haug med ideer.Mye ble gjennomført, mens andre ting forskyver vi til neste MM i februar. MM-bod er et eksempel på noe vi skal planlegge litt bedre og få gjennomført på neste MM!

Selv om det er grenser for hvor mye man kan få gjort av alle ideene man har når man både vil gjennomføre skole med skolebarna på formiddagen og så felles lek og kos med alle barna på ettermiddagen, syntes vi det ble veldig bra! Temaet på skoleopplegget var samene (det går som dere husker igjen som tema i nesten alle skoletrinn, så det var veldig praktisk), og opplegget ble sånn:

Undervisning om samene 09.00-10.20
Lage noe fra det vi har lært 10.40-12.15

Vi knyttet armbånd i samiske farger og lagde duodji (brukskunst) i trolldeig. Populært! Opplegget på ettermiddagene var å synge masse barnesanger, leke norske barneleker, bygge bambuslambatsihy-lavvo, bade i medbrakt plastikkbasseng, leke i lekestativet på området og se litt på film. Håper ungene koste seg, det gjorde i alle fall vi!

Meg i mitt ess
Vi fikk vært med på litt av hovedopplegget også; en halv dag hver. Temaet for MM denne gang var åndelig fellesskap, og bibelteksten vi jobba rundt var om skatten i leirkaret. Dessverre fikk ikke jeg, Sigrid, med meg noen av bibeltimene, men Kristoffer og Marte fikk med seg hver sin, og de syntes det var veldig bra.

Fornøyd fyr
Det er ikke lenger bare jeg som liker å klatre i trær :)










Aktivitet fra natursti - over plassen med tre bein og to armer
Lørdag var det en rolig dag med natursti, tid til å gå tur, tid til å leke og slappe av, grilling på kvelden og bålkveld med lovsang til slutt. Marte og jeg var en lang tur med jentene fra Hald (minus Sigrun som ikke var helt i form) ned forbi rismarker, opp på en topp, gjennom en furuskog og opp til et vann som JIRAMA (det offentlige gassiske lys- og vannverket) bruker til å lage strøm til Antsirabe. En helt nydelig tur på to timer i solsteik og bris. Søndag var det avslutningsgudstjeneste med nattverd og middag, og så pakke sakene og reise hjem.


Hadde ikke med kameraet på gåturen vår, men her er noen bilder fra gåturen Kristoffer hadde med Magne og Kåre


Det har vært utrolig godt å være sammen alle sammen og kjenne på fellesskapet vi har i misjonærflokken. Vi føler oss priviligerte over å få være en del av det! Det er et nært og dermed utrolig sårbart fellesskap, men foreløpig har vi kjent veldig lite på vanskelighetene over å ha de samme menneskene som både kollegaer, venner og praktisk talt familie. Vi vet jo at det kan være krevende. Denne uka var vi en stor storfamilie - Fra 74 år (Reidun hadde bursdag på lørdag) og ned til 2 måneder. Hvis jeg teller riktig var vi 27 voksne og 14 barn. Takk til alle førtien for et herlig MM!



Frokoststemning

Fra morgensamlingen for barna :)

Leking er gøy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar