mandag 7. november 2011

Helj med schwung

Mens trafikken hoper seg sakte men sikkert opp nede ved Lac Anosy (og alle andre steder i byen, selvsagt), tar sola skjul bak tunge skyer og jeg sitter her og er i grunn litt sulten. Ikke på langt nær så sulten som mange andre her i landet, men sulten nok til at jeg kan ta turen ut på kjøkkenet når som helst.

I formiddag reiste sistemann av de i alt tre gjestene vi har hatt gleden av å ha på besøk i helga, foruten dem som bor her til vanlig. På fredag kveld kom to lærerstudenter fra NLA i Bergen opp hit fra Fandriana, hvor de har hospitert i en måneds tid. Punktering underveis og regnvær med fullstendig oversvømmelse til tross, jentene lot seg ikke skremme. De var nok vant til såpass fra Bergen, Madelein og Amanda.

Vi hadde en koselig fredagskvelds sammen med dem hos naboen. På lørdag fikk Kristoffer trimmet gassisken på egenhånd på en drøyt fire timers rundtur i byen, inkludert pruting på torget. Det avstedkom en solid forbrenning i nakken, ettersom solkremen og hatten lå trygt igjen hjemme. Jentene fikk i alle fall det de skulle ha til en ikke alt for høy pris. Lørdagskvelden tilbragte vi med kolleger og barna - pizza, grillspyd, kaker og is.

Søndag formiddag hadde vi norsk gudstjeneste i all enkelhet, med sang for barna, tekstlesning, bønn og samtale. Etterpå mørna vi oss ved bassengkanten på hotel Carlton i noen timer, i strålende sol. Sigrid tok turen med gjestene (pluss Peder) til dikene for å handle inn de siste suvenirene, før vi spiste kvelds sammen med dem hos Monika. Etter frokost i dag reiste også Hanna. Så nå er det stort sett bare oss faste igjen, i tillegg til Peder som blir til desember.

På bordet står nå mango og venter. Hverdagsliv - slettes ikke verst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar